T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Sarıveliler İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 06.05.1930 tarih ve 1593 sayılı “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesinde belirtilen üyelerin katılımı ile 17.07.2020 tarihinde toplanmıştır.
31 Temmuz 2020 tarihinde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı münasebetiyle ilgi (a), (b) 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve ilgi c) onay ile oluşturulan komisyon gereğince Kurban bayramında ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına, çevre temizliğine uygun bir şekilde genel gözetim ve denetim yapmak üzere;
Kurban Hizmetleri Komisyonu Başyayla Kaymakamı ve İlçemiz Kaymakamı Emrah UZUN Başkanlığında, Üyeler Belediye Başkanı Halil KULAK, İlçe Müftü Vekili Sedat METİN, TSM Başkanı Dr. Nurettin DURMUŞ, Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Hüseyin İLHAN ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarıveliler Şubesi Muvazzaf Elemanı Mehmet AYDIN’ dan müteşekkil olarak saat : 10:00’ da Kaymakamlık toplantı salonunda toplanarak kurban hizmetleri ile ilgili aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1-Kurban Kesim ve satış yeri olarak Göl Mevkii Ulu Camii Mahallesi olarak uygulanmasını,
2-Kurban kesim mahallinde görevlendirilecek kasap, şoför ve yardımcı personelin Belediye Başkanlığınca sağlanmasına, Müftülüğümüzce kurban kesim mahallerinde kurbanların dini vecibelere uygun kesilmesi için din görevlisi Kurraefendi Camii İmam-Hatibi Ramazan KOYUN, Veteriner Ahmet Çağrı ERŞAHİNCE, Zabıta Memuru Soner YALÇIN’ ın görevlendirilmesine ve kendi imkânları ile kurbanları kesecek vatandaşlarımızın kurbanlarını sağlık-çevre şartlarına uygun kesilmesi için kurban bayramı günlerinde yeterince gezici zabıtanın Belediye Başkanlığınca görevlendirilmesine,
3-İlçemiz Halk eğitim merkezinde 20 saatlik kurban kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme kursunun düzenlenmesi ve bu kursun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Belediyesi tarafından vatandaşlarımız ve muhtarlarımıza duyurulması.
4-Kurban satış alanına 8 metrekareye bir kişi (müşteri ve satıcı beraber) olacak şekilde kontrollü insan girişinin sağlanması.
5-Kurban satış alanı ile kesim yerinin giriş kapılarına ve uygun yerlerine, Koronavirüs (Covid-19) dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelaların İlçe Belediyesince asılması.
6-Satış ve kesim yerlerinde Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle maske kullanımının zorunlu tutulması, 1,5 m (3-4 adım) fiziki mesafe kurallarına uyulması, satış ve kesim yerinin girişinde ve belirli yerlerinde el antiseptiği bulundurulması hususlarında Belediye Başkanlığı tarafından tedbirlerin alınması.
7-Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri doğrultusunda Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen hayvan satış giriş-çıkış yerlerinin kontrollü olması, vatandaşların hayvan satış alanlarına girerken ateş ölçümlerinin yapılması, uzun süre satış alanında kalmamaları için gerekli uyarıların yapılması, hayvan satış ünitelerinin arasındaki mesafenin en az 2 m olması sağlanmalıdır.
8-Müşteri ve satıcılar arasında el teması (tokalaşma) olmamalıdır.
9-İlçemizde belirlenen kurban satış yeri ile kesim yeri bilgilerinin Kurul ve Komisyon üyesi kurum ve kuruluşların Web sayfalarında yayınlanması.
10-İlçemizde belirlenen kurban satış ve kesim yerlerinde Bakanlığımız Talimatı ve Diyanet İşleri Başkanlığının tebliğine uygun denetimin yapılabilmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilecek personellerden oluşan “Kurban Kontrol ve Denetim Biriminin” kurulması.
11-Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan tebliğin 18/4 maddesi gereği tebliğ ekince yayımlanan (Ek-3) “Kontrol Listesi” çerçevesinde yapılacak denetimlerin “Kurban Kontrol Denetim Birimi” ve “Kolluk Kuvvetlerince” yapılması,
12-Tebliğin 19.maddesi gereği ilgili mevzuat ve komisyon kararlarına aykırı hareket edenler hakkında 2872 sayılı kanun hükümleri kapsamında cezai işlemlerin uygulanması.
13-Kurban olarak satın alınacak hayvanların sağlıklı, besili, veteriner sağlık raporu, menşe şahadetnamesi, aşı kayıtları bulunan ve hayvan kayıt sistemine kayıtlı olanlardan seçilmesi, gebe ve damızlık değeri yüksek hayvanların kurbanlık olarak kesilmesinin önlenmesi,
14-Kurban satış yerlerinin insan ve çevre sağlığı ve güvenliği ile hayvan hakları gözetilerek etrafı branda ile çevrili, üstü kapalı şekilde; yetiştirici, satıcı, alıcı ve diğer vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak yerlerin ( su, tuvalet, kapalı oturma yerleri vb.) de dikkate alınarak Belediye Başkanlığınca hazırlanmasına.
15-Satış ve kesim yerlerinden kaçan kurbanların yakalanması için İlçe Belediyesi tara- fından ekip kurulması.
16-Kurban Kesim Yerlerinin arınır edilebilir, zemininde su biriktirmeyen, ışıklandırma ve havalandırması bulunan sağlık ve temizlik şartlarına uygun ve dezenfekte edilerek İlçe Belediyesi tarafından hazır hale getirilmesi. Yetiştirici, satıcı, görevli personel, kasap, kasap yardımcısı ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak yerlerin ( su, tuvalet, kapalı oturma yerleri vb.) dikkate alınarak düzenlenmesi, Kurban kesim yerlerinin dışında kalan ve kurban kesimi için uygun olan yerlerde, kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere, dini vecibelere uygun, hijyenik şartlara uyarak, hayvana eziyet vermeden kesmeleri,
17-Kurban bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıtası ile işbirliği ve koordinasyon sağlanarak belgesiz hayvan hareketlerine karşı kontrol ve denetimlerinin yapılması
18-Kurban Kesim mahallinde Belediye tarafından “Kasaplık Belgesi” veya “Kurban Kesim Elemanı” kurslarından alınmış “Kurs Bitirme Belgesi” ve “Hijyen Eğitimi Belgesi” olanların görevlendirilmesi.
19-Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerin sorumlusu olan İlçe Belediyesinin kurban kesilecek her bilgi için oluşturacakları randevulu kesim bilgisini içeren listeyi kurban kesim yerinin girişinde ve görülebilecek şekilde asılması. İlçe Belediyesi tarafından her bir kişinin kurban kesim saatine ilişkin randevu bilgisinin kurban kesim yerinde hizmet alacaklara sms yoluyla bildirilmesi sağlanacaktır.
20-Kurban kesim yeri olarak tespit edilen belediyeye ait mezbahanın günlük kesim kapasitesi bilgisinin 20/07/2020 tarihine kadar İlçe Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çeşitli iletişim kanalları ile muhtarlara ve vatandaşlara duyurulması
21-İçişleri Bakanlığımızın 30/06/2020 tarihli “Kurban Kesim Yerlerine ait Tedbirler ” konulu talimatının harfiyen yerine getirilmesi
22-Kurbanlık hayvanlarda kasaplık kesim ücreti olarak, Küçükbaş hayvanlarda: 40.00 TL.sı, Büyükbaş hayvanlarda ise parçalara ayırma dahil 0,90 Krş x 300 Kg.(sığırın kilosuna göre) = 270.00 TL.sı olarak belirlenmesi,
23-Kendi imkânları ile Kurbanlarını kesecek vatandaşlarımızın sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine, Belediyenin gösterdiği yerlere atık ve çöplerini dökmelerine,
24-Park, Cadde ve Kaldırımlarda kesilmemesi, Kurban kesimi için uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılmaması, Kurbanlık alış satış işlemlerinde sahte para kullanılmasını önlemek için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığınca tedbir alınması, Belediye Zabıtası tarafından gözetim ve denetimin yapılması ve bu kararın söz konusu ilgili kurumlara tebliğ edilmesi,
25-Kurban satış ve kesim yerinin Belediye tarafından ilan edilmesi ve Müftülükçe de vaaz ve hutbelerde halka duyurulmasına,
26-Vekaletle Kurban kesim konusunda vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmenin İlçe Müftülüğümüzce yapılması ve kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyenlerden alınacak ücretleri tahsil etmek, bankada hesap açmak ve diğer muhasebe işlemlerini yürütmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Sarıveliler Şubesi Muvazzaf Elemanı Mehmet AYDIN’ ın görevlendirilmesine,
27-Kurban kesim yerlerinde nakliye için Belediye Başkanlığı’nca yeteri sayıda araç ve personel görevlendirilmesine,
28-Alınan kararların ve konunun Müftülükçe Cuma ve Bayram namazı sonrasında merkezi sistemle halka izah edilmesi, ayrıca Belediye Başkanlığı’nca Kurban bayramı günlerinde ve öncesinde vatandaşı uyarıcı ve bilgilendirici anonsların yapılmasına,
29-Ülke ekonomisi ve deri sanayimiz açısından son derece önemli olan buna karşın kurbanda yapılan kesim/ yüzüm ve muhafaza hataları nedeni ile çok büyük zayiatlar verilen derilerin usulüne uygun şekilde yüzülmesi, tuzlanması, ambalajlanmasına,
30-Kurban Bayramı günlerinde hizmeti kolaylaştıracağından tanıtıcı kimlik kartı hazırlanarak görevliler tarafından kimlik kartı ve kolluğu takılmasının sağlanmasına kurban kesim yerlerinde görev alan kasaplara özel elbise veya buna benzer bir formanın giydirilmesine,
31-Halkın bilgilendirilmesi için vaaz ve hutbeler vasıtasıyla eğitim hizmetlerine önem verilmesine,
32-Komisyonlar tarafından kurban hizmetleri ile ilgili işlerin sürekli gündemde tutularak hizmetlerde iyileştirme, şehir dışında ihtiyacı karşılayacak sayıda kurban satış ve şehir içinde, dışında kesim yerleri oluşturma çalışmalarına devam edilmesine,
33-Kurban kesim ve satış yerlerinde Kurban kesimi için ilgi yasanın öngördüğü bütün iş ve işlemlerin yanı sıra biriken atık ve çöplerin temizlenmesinin, kesim esnasında sağlığa zararlı olduğu tespit edilen hayvan etlerinin veya organlarının diğer atıklardan ayrı olarak derin bir çukura gömülmesi ve üzerine kireç dökülerek kapatılması ve benzeri işlerin Belediye Başkanlığınca yapılması.
34-Kesim yerlerindeki görevliler aracılığı ile Kurban kesilen sığır cinsi hayvanların küpeleri ilçe tarım müdürlüğüne teslim edilmesine ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce kendilerine teslim edilen kulak küpeleri ve pasaportları kulak küpe numaralarının listesine istinaden kurbanlık olarak kesilen hayvanların bilgisayar destekli veri tabanından kayıt düşümleri yapılarak, kulak küpe sayılarının 04/09/2020 tarihine kadar İlçe Müftülüğüne bildirilmesi.
Yukarıda belirtilen hususlarla beraber ihtiyaç duyulması halinde 26 Haziran 2020 tarih ve 31167 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “2020 yılı Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Tebliğ” çerçevesinde gerekli diğer tedbirlerin alınması ve ilgili kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevleri titizlikle yerine getirmeleri kararlaştırılmıştır.
Oy birliği ile karar verilmiştir.